Skip to main content

Се грижам. Делувам. Менувам

ПроКредит Банка е општесвено одговорна компанија и со нашето секојдневно работење се стремиме да придонесеме за зачувување на животната средина.

На ниво на ПроКредит групација се придружуваме кон инцијативата за јавно објавување на ефектот кој го имаме кон општеството со нашето работење. Извештајот за одржливост содржи детални информации за нашиот бизнис модел, принципите и вредностите за работа кон клиентите и вработените, како и сите активности кои ги правиме за намалување на негативното влијание кон животната средина. Истиот може да го погледнете на следниов линк.

Дознајте повеќе за нашата еко стратегија на следниот линк

Кампањата Се Грижам, Делувам, Менувам преставува инклузивна платформа преку која ПроКредит Банка заедно со нашите вработени, клиенти, соработници и сограѓани ја изразува заедничката грижа за зачувување на животната средина со цел да си овозможиме повеќе зелена и почиста околина за нас и идните генерации. Преку различни типови на активности директно делуваме со цел да влијаеме на промена на секојдневните навики и го подигнеме степенот на севкупна свесност за последиците со кои се соочува нашата животна средина.
Погледнети ги нашите реализирани активности како и календарот на планирани настани и придружете ни се за заедно да се грижиме, делуваме и менуваме.

Еко евенти

1

ПроКредит Банка како општествено одговорна компанија и во 2021 година продолжува со организација и реализација на зелени активности, како дел од иницијативата #

1

Фотоволтаици за сопствена употреба 

ПроКредит Банка како општествено одговорна компанија продолжува со организација и реализација на

1

ПроКредит Банка како дел од иницијативата #СеГрижамДелувамМенувам, во соработка со Општина

1

ПроКредит Банка и во 2021 година со акција за пошумување на голини во реонот на Кавадарци 

ПроКредит Банка како општествено одговорна

1

Во февруари организиравме едукативен виртуелен настан со студентите од Економски факултет

Во текот на февруари во соработка со Економскиот Факултет – Скопје,

1

ПроКредит Банка организираше акција за донација на облека за Црвен Крст

ПроКредит Банка како општествено одговорна компанија,

1

ПроКредит Банка организираше акција за пошумување на планината Пониква

ПроКредит

1

ПроКредит Банка организира садење дрва во соработка со Општина Карпош

ПроКредит Банка

plastika

ПроКредит Банка организираше едукативна активност за секое дете за да ја поттикнеме свеста за управување со отпад

Како банка која во секојдневното работење применува голем број на мерки

1

ПроКредит Банка на едукативна дружба во оснвното училиште Петар Поп Арсов

ПроКредит Банка во соработка со Општина Карпош и

1

ПроКредит Банка во 2019 год. учествуваше во 4 еко акции за зачувување на животната средина

ПроКредит Банка заедно со вработените